De Bibliotheek mag weer open!

Vanaf donderdag 20 mei opent Bibliotheek Forum Zoetermeer haar deuren weer voor bezoekers. Door de versoepelingen van de coronaregels van de overheid is het weer mogelijk om boeken en andere materialen uit te zoeken en te lenen. Ook zijn er weer kleine bijeenkomsten en andere leesbevorderingsinitiatieven mogelijk.

Dat Bibliotheek Forum Zoetermeer open mag, is natuurlijk goed nieuws. Bezoekers kunnen zelf weer alle materialen uitzoeken en hoeven geen gebruik meer te maken van de afhaalservice. Deze vervalt dan ook vanaf 20 mei. Voor de kwetsbare Zoetermeerders blijft de bezorgservice voorlopig nog gehandhaafd. Ook zijn de wijkbibliotheken Rokkeveen en Oosterheem vanaf vrijdag 21 mei weer geopend. Natuurlijk moet er in alle vestigingen nog wel rekening gehouden worden met de coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en gebruik van een mandje. Zo houden we de bibliotheek een veilige en toegankelijke plek voor iedereen.

Uitleentermijn en inleveren

Met het openen van de bibliotheek gaat de uitleentermijn weer terug naar de standaarduitleentermijn van drie of vier weken voor boeken en tijdschriften afhankelijk van het abonnement.

Het is vanaf 20 mei ook weer mogelijk om geleende boeken in te leveren. Dit kan tot vier weken na opening kosteloos. Om drukte te voorkomen, worden leners verzocht de boeken niet direct bij de opening in te leveren. De boetevrije periode is ingesteld om spreiding te stimuleren. Inleveren van de boeken kan ook nog steeds bij de boekenbussen bij de wijkvestigingen.

Bezorgservice

Kun je vanwege bijvoorbeeld gezondheidsredenen niet naar de bibliotheek komen? Dan is er een bezorgservice mogelijk. Neem hiervoor contact op met de Klantenservice.

Online lezen

Kom je liever nog even niet naar de bibliotheek? De Online Bibliotheek is altijd open! Je kunt hier op elk moment duizenden e-books en luisterboeken van de Bibliotheek lenen, gewoon met je bestaande bibliotheekabonnement.

Openingstijden

De openingstijden van de Forum vestiging zijn tot 1 juli elke maandag t/m zondag tussen 11.00 – 17.00. De openingstijden van de wijkbibliotheken zijn niet gewijzigd. Bekijk de openingstijden.

Op de hoogte blijven

Houd onze website in de gaten voor meer nieuws. Wil je thuis updates ontvangen, volg ons dan op social media of geef je op voor de nieuwsbrief. Je kunt contact opnemen met de Klantenservice.

Veel gestelde vragen

Hoeveel bezoekers mogen er tegelijk aanwezig zijn?

Bibliotheken worden beschouwd als doorstroomlocaties. Op basis van het aantal vierkante meter mogen onderstaande aantal bezoekers tegelijk binnen zijn:

• Forum: max. 80 bezoekers
  • Wijkvestigingen: max. 25 bezoekers

Bij de ingang staan mandjes om het aantal te kunnen bewaken. Zijn de mandjes op dan vragen we je even te wachten tot ze weer beschikbaar zijn.

Moet ik me registreren voor een bezoek aan de Bibliotheek?

We vragen je om gegevens achter te laten bij binnenkomst. Hiervoor zijn registratiestrookjes beschikbaar.
Na 14 dagen wordt deze informatie vernietigd.

Moet ik een mandje gebruiken?

Ja, dit wordt gezien als een reservering. Hiermee bewaken we het aantal bezoekers.
Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen mandje.

Kan ik gebruik maken van werkplekken en studieplekken?

Ja, dat is mogelijk, de verblijfsfunctie is weer opengesteld.

PC-gebruik is gelimiteerd tot 50 min. per persoon voor noodzakelijke administratie.

Wordt er boete of te-laatgeld gerekend tijdens de gesloten periode?

Nee, over de periode dat de Bibliotheek dicht was (15 december t/m 19 mei 2021) wordt er geen te-laatgeld berekend. Je krijgt 4 weken de mogelijkeheid om de materialen alsnog zonder kosten terug te brengen.