Het Forum gaat weer ruimer open!

1-7-2021 | Vanaf donderdag 1 juli zijn de gebruikelijke openingstijden van het Forum weer van toepassing. Dit betekent dat we ook weer ’s avonds te bezoeken zijn.

• Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur

De servicebalie is open tussen 11.00 en 17.00 uur voor vragen over collectie of abonnementen.

Dit is natuurlijk goed nieuws! Bezoekers kunnen zelf weer alle materialen uitzoeken en hoeven geen gebruik meer te maken van de afhaalservice. Deze service is dan ook vervallen. Voor de kwetsbare Zoetermeerders blijft de bezorgservice voorlopig nog gehandhaafd. Natuurlijk moet er in alle vestigingen nog wel rekening gehouden worden met een aantal coronamaatregelen zoals 1,5 meter afstand en gebruik van een mandje. Zo houden we de bibliotheek een veilige en toegankelijke plek voor iedereen.

Uitleentermijn en inleveren

Met het openen van de bibliotheek is de uitleentermijn weer terug naar de standaarduitleentermijn van drie of vier weken voor boeken en tijdschriften afhankelijk van het abonnement. Inleveren van de boeken kan ook nog steeds bij de boekenbussen bij de wijkvestigingen.

Bezorgservice

Kun je vanwege bijvoorbeeld gezondheidsredenen niet naar de bibliotheek komen? Dan is er een bezorgservice mogelijk. Neem hiervoor contact op met de Klantenservice.

Online lezen

Kom je liever nog even niet naar de bibliotheek? De Online Bibliotheek is altijd open! Je kunt hier op elk moment duizenden e-books en luisterboeken van de Bibliotheek lenen, gewoon met je bestaande bibliotheekabonnement.

Bekijk de openingstijden.

Op de hoogte blijven

Houd onze website in de gaten voor meer nieuws. Wil je thuis updates ontvangen, volg ons dan op social media of geef je op voor de nieuwsbrief. Je kunt contact opnemen met de Klantenservice.

Veel gestelde vragen

Moet ik een mondmasker op in de Bibliotheek?

Nee, dat is niet meer verplicht.

Hoeveel bezoekers mogen er tegelijk aanwezig zijn?

Bibliotheken worden beschouwd als doorstroomlocaties. Op basis van het aantal vierkante meter mogen onderstaande aantal bezoekers tegelijk binnen zijn:

• Forum: max. 100 bezoekers
  • Wijkvestigingen: max. 25 bezoekers

Bij de ingang staan mandjes om het aantal te kunnen bewaken. Zijn de mandjes op dan vragen we je even te wachten tot ze weer beschikbaar zijn.

Moet ik me registreren voor een bezoek aan de Bibliotheek?

We vragen je de restistratiestrookjes in te vullen wanneer je langer (zittend) verbllijft in de Bibliotheek. Bij binnenkomst in het Fourm wordt gevraagd naar de reden van je bezoek en op die manier bepaald of registratie nodig is. In de wijkvestigingen liggen registratiestrookjes bij de publiekspc's, de studieplekken en de leestafel.  Na 14 dagen wordt deze informatie vernietigd.

Moet ik een mandje gebruiken?

Ja, hiermee bewaken we het aantal bezoekers.
Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen mandje.

Kan ik gebruik maken van werkplekken en studieplekken?

Ja, dat is mogelijk, de verblijfsfunctie is weer opengesteld.

PC-gebruik is gelimiteerd tot 50 min. per persoon voor noodzakelijke administratie.

Wordt er boete of te-laatgeld gerekend tijdens de gesloten periode?

Nee, over de periode dat de Bibliotheek dicht was (15 december t/m 19 mei 2021) wordt er geen te-laatgeld berekend. Je krijgt vanaf 20 mei, 4 weken de mogelijkheid om de materialen alsnog zonder kosten terug te brengen.