Onze consulenten

Jeugd 6-12 jaar

Irma de Bruin – de Witte

Irma is leesconsulent bij onze bibliotheek in Zoetermeer. Eén van 'haar' scholen is Koninklijke Kentalis. Koninklijke Kentalis ondersteunt kinderen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. "Ik geniet van de reacties van de kinderen en de samenwerking met het team."

Tips van Irma


Jorien Cohen Stuart

Na een paar jaar met heel veel plezier als leesconsulent te hebben gewerkt, is Jorien nu specialist/accountmanager Jeugd. Daarbij houdt ze zich nog steeds bezig met de Bibliotheek op School, maar gaat ze ook aan de slag met de doelgroep jongeren. "Ik vind het heel belangrijk dat kinderen en jongeren leren hoe leuk lezen eigenlijk is. En van lezen leer je je in te leven in andere mensen, wat volgens mij ook heel belangrijk en interessant is."


Leonie van Mil

Leonie houdt zich als leesconsulent voornamelijk bezig met de doelgroep 4 tot 12 jaar. "Ik praat graag over boeken en wil het liefst iedereen aan het lezen krijgen. Boeken hebben iets magisch en het is heerlijk om mezelf te verliezen in een andere wereld. Ook boeken die kunnen helpen bij een pedagogisch vraagstuk vind ik altijd erg leuk om te lezen, zoals boeken over rouwverwerking of pesten. Ook lees ik graag over geschiedenis."

Tips van Leonie


Marie-Louise Jonker

Sinds vijf jaar is Marie-Louise leesconsulente en heeft momenteel vijf basisscholen met een Bibliotheek op School ‘onder haar hoede’ waar ze zich heel verbonden mee voelt. Daar probeert ze de kinderen aan het lezen te krijgen door het aanbieden van een mooie collectie en allerlei activiteiten die het leesplezier vergroten. "Mijn favoriete bezigheid is vertellen over boeken in alle groepen. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen ademloos kunnen luisteren als je hun maar de juiste boeken laat zien en daarover vertelt. Mooie gesprekken en heel veel vragen... Ik hou ervan!"

Tips van Marie-Louise


Monica van der Meer

Monica is net als Jorien specialist/accountmanager Jeugd en werkt al bijna 25 jaar met heel veel plezier in de bibliotheek. Ze is regelmatig op basisscholen te vinden voor de Bibliotheek op School en vindt het heel belangrijk dat alle kinderen in Zoetermeer een kans krijgen om goed mee te kunnen doen in de maatschappij. "Wij gaan voor leesplezier. Ik lees zelf ook heel veel kinderboeken en weet zeker dat er voor ieder kind een geschikt boek is."

Tips van Monica


Pauline Delfos

"Wat is een Leesconsulent? In mijn geval, iemand die helemaal gek is op boeken en die alles leest. Ja, dus ook de achterkant van een pak hagelslag of een pot pindakaas… Er zijn gelukkig heel veel boeken, dus voorlopig ben ik nog niet uitgelezen. Ik lees prentenboeken (ook al ben ik geen kleuter meer en ja, dat kan gewoon), informatieboeken (tegenwoordig zijn die superleuk) en ik houd van fantasie, maar ook van realistische boeken." Wil je Pauline iets vragen? Ze is bereikbaar via pauline.delfos@bibliotheek-zoetermeer.nl.

Tips van Pauline


Simone Beerthuizen

Last but not least, Simone is net bij onze bibliotheek begonnen als leesconsulent. "Ik hou ervan om creatief met tekst te werken; een verhaal dansen, woordgebruik bij theater, spoken word, poëzie, liedteksten. Ik vind het heel fijn en een geweldig mooie uitdaging om op alle verschillende scholen kinderen te laten zien en ervaren hoe leuk boeken zijn en hoe fijn het is om te lezen!"