Digi-Taalhuis

Hulp bij vragen

Heb je vragen over welke mogelijkheden er zijn om je Nederlands te verbeteren of je digitale vaardigheden te vergroten? Bezoek het informatiepunt.

Kom naar het Forum

Iedere vrijdag 13.00 - 15.00 uur.

Maak van tevoren een afspraak. Bel of stuur een (Whatsapp) bericht naar 06 43843124 of stuur een e-mail naar het Digi-Taalhuis.

Kijk zelf online

Bekijk zelf welke activiteiten of diensten er in Zoetemeer zijn op het gebied van taal en digitaal als je hulp wilt of wilt leren.

   

Digi-Taalhuis Collectie

In het Forum is er een uitgebreide up-to-date collectie bestaand uit lesmateriaal en leesboeken op aangepast taalniveau.


Oefenen

In het Forum kun je zelf aan de slag om je vaardigheden te vergroten. Kijk hieronder naar de mogelijkheden om beter te leren spreken, lezen en/of oefen op de computer.

Oefenen met de computer

In het Digi-Taalhuis zijn twee computers beschikbaar om zelfstandig te oefenen om je basisvaardigheden verder te verbeteren. 

Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld op Oefenen.nl.

 

Digi-Taalcafé

Iedere vrijdag van 09:00 - 11:00 uur (niveau A1-A2 door Yamina)

Iedere vrijdag van 9:30 - 11:30 uur (niveau A2+ door Natasha)

Wil je online oefenen met de Nederlandse taal? Doe mee in het online Digi-Taalcafé! Onze consulenten helpen je graag.

Meeleesclubs

Wil je beter leren lezen? Dat kan bij onze meeleesclubs. Je leest in een groepje van maximaal 6 mensen samen een boek of artikel. Dit gebeurt op je eigen niveau. Een van onze vrijwilligers begeleidt de groep, leest mee of leest soms voor.

Stuur een mail met je naam en telefoonnummer om je aan te melden.

Cursussen

Heb je geen of weinig ervaring met computers? Of wil je leren om je weg te vinden op de sites van o.a. Gemeente, zorg en de overheid? Dat kan met de cursussen DigiBasis en DigiSterker.

Computercursus DigiBasis

In de cursus DigiBasis leer je werken met computers en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers.

Cursus digitale overheid

In de cursus Digisterker leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. 

  • Over het Digi-Taalhuis