Digi-Taalhuis

Heb je vragen over taal, rekenen of digitale vaardigheden?

Bij het Digi-Taalhuis helpen we je verder!

Kom naar het Forum

Van 15 juli tot 25 augustus is de balie van het Digi-Taalhuis gesloten. Na de zomervakantie zijn we weer open!

Mail het Digi-Taalhuis

Kijk zelf online

Bekijk zelf welke activiteiten of diensten er in Zoetemeer zijn op het gebied van taal en digitaal als je hulp wilt of wilt leren.

 

   

Naar Informatiepunt.nl

Digi-Taalhuis Collectie

In het Forum is er een uitgebreide up-to-date collectie bestaand uit lesmateriaal en leesboeken op aangepast taalniveau.


Oefenen

In het Forum kun je zelf aan de slag om je vaardigheden te vergroten. Kijk hieronder naar de mogelijkheden om beter te leren spreken, lezen en/of oefen op de computer.

Taalcafé

Spreek je al een beetje Nederlands en wil je oefenen met de Nederlandse taal? Vind jij het fijn om je taalvaardigheid te verbeteren door met elkaar in gesprek te gaan? Doe mee in het Taalcafé! Onze consulenten helpen je graag.

  • Elke woensdag: 10.00 - 11.30 uur
  • Elke vrijdag: 14.00 - 15.30 uur

Wanneer is het Taalcafé?

DigiCursussen

Wil je weten hoe je een DigiD aanvraagt? Wil je graag gebruik maken van het digitale patiëntenportaal maar lukt het niet? Heb je vaker moeite met het regelen zaken op de computer of op je smartphone? Wij kunnen je helpen.

Laat het ons weten bij de klantenservice balie of meld je aan.

Meer informatie

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Het IDO reikt je de helpende hand bij al je digitale aanvragen. Of het nu gaat om belastingaangifte, toeslagen, donorregistratie, Zoetermeerpas, lokale of landelijke overheid, SVB of de regiotaxi.

Meer informatie

Oefenen met de computer

In het Digi-Taalhuis zijn twee computers beschikbaar om zelfstandig te oefenen om je basisvaardigheden verder te verbeteren. 

Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld op Oefenen.nl.
 

Naar Oefenen.nl

Meeleesclubs

Wil je beter leren lezen? Dat kan bij onze meeleesclubs. Je leest in een groepje van maximaal 6 mensen samen een boek of artikel. Dit gebeurt op je eigen niveau. Een van onze vrijwilligers begeleidt de groep, leest mee of leest soms voor. De activiteit vindt plaats in het Forum cafe. 

Stuur een mail met je naam en telefoonnummer om je aan te melden.

Meld je aan

Cursussen

Heb je geen of weinig ervaring met computers of wil je meer weten over hoe je smartphone of tablet werkt? Dat kan met de DigiCursussen en DigiWorkshops.

DigiCursussen

Problemen met computers, Word, Excel of de digitale overheid? Onze gratis DigiCursussen in de bibliotheek in het Forum helpen je op weg!

Meer over de DigiCursussen

DigiWorkshops

Wil je meer weten over je smartphone, tablet en apps als Google Maps en TikTok? Kom dan naar de gratis workshops in Rokkeveen!

Naar de DigiWorkshops

Voor werkgevers

Het Digi-Taalhuis biedt ook ondersteuning voor bedrijven en organisaties bij het herkennen van de signalen van laaggeletterdheid op de werkvloer of bij bezoekers/klanten.

Bekijk de mogelijkheden

  • Over het Digi-Taalhuis