Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren

 • Boeken op onderwerp

  Populaire jongerenboeken op onderwerp

 • Agenda

  Bekijk wat er voor jou te doen is.

 • Lezen voor de lijst

  Vind een boek dat bij je past.


Nieuwe boeken


Week van de Mediawijsheid

We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar de online wereld staat ook onder druk. Hoe denk jij dat we het online samen sociaal kunnen houden? De Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021) staat in het teken van: Samen Sociaal Online.

Meer over de Week van de Mediawijsheid

YA hip, hot & happening

Ontdek de allernieuwste aanwisten uit onze Young Adult collectie. 

YA hip, hot & happening

Ontdek de allernieuwste aanwisten uit onze Young Adult collectie. 

 • Boekengasten

  Lekker chillen doe je met een boek. In de bibliotheek vind je kasten vol. Er zit altijd wel een verhaal voor jou tussen. De Boekengasten maakten alvast een selectie voor je.

  Bekijk de tips (PDF)

 • De Leesfabriek

  Als je de website van De Leesfabriek bezoekt, tref je de allernieuwste boeken voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar aan. Erg leuk is de mogelijkheid om recensies te schrijven, en dat doen er veel...

  Naar De Leesfabriek >

 • Boekenzoeker

  Hou je van spannende verhalen of juist van boeken met een romantisch thema? Of lees je liever waargebeurde verhalen? We kunnen je een behoorlijk eind op weg helpen.

  Naar Boekenzoeker >

Studeren

De bibliotheek is een goede plek om te studeren. Dat kan ook als je geen lid bent. Er zijn speciale studieplekken en je kunt computers gebruiken om te werken.

Over onze studieplekken

E-books en luisterboeken

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod van digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken.