ZoetermeerPas

Pak je voordeel met de ZoetermeerPas in de Bibliotheek!

Voor minima van alle leeftijden heeft de gemeente Zoetermeer een aantrekkelijke voorziening: de ZoetermeerPas. Daarmee krijg je in de Bibliotheek een gratis Premium (ons luxe service abonnement!) en een tegoed voor kopiëren, printen en internet. Bovendien scoor je leuke kortingen op cursussen en workshops. Bekijk alle voordelen van de ZoetermeerPas.

Daarnaast biedt de Stichting Leergeld Zoetermeer financiële hulp aan ouders/verzorgers van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Is het voor jou financieel niet haalbaar om je kinderen mee te laten doen aan activiteiten op school of daarbuiten? Kijk dan eens op de website van Stichting Leergeld Zoetermeer voor meer informatie.

Hulp nodig bij het aanvragen van de ZoetermeerPas?

Behoefte aan een beetje hulp bij het aanvragen of verlengen van de ZoetermeerPas? Op verschillende dagen is in Bibliotheek Forum Zoetermeer een vrijwilliger aanwezig die je daar een handje bij helpt. Handig als je vooraf zorgt voor een digitale pasfoto in je e-mailaccount. 

Hoe kun je gebruik maken van hulp bij aanvraag/verlenging van de ZoetermeerPas?

  • Op vrijdagen van 14.00 - 16.00 uur bij het Digitale Hulpbalie in Bibliotheek Forum Zoetermeer. 
  • Op afspraak bij De Volharding via steunentoeverlaat@devolharding.nl of 070 - 22 10 581.

Wat kun je met je ZoetermeerPas in de Bibliotheek?
De ZoetermeerPas geeft je recht op een gratis Premium abonnement van de Bibliotheek. Het meest uitgebreide abonnement dat we hebben! Daarmee kun je:

  • gratis reserveren (alleen uit de Zoetermeerse collectie), lenen en verlengen;
  • een onbeperkt aantal materialen lenen;
  • leuke kortingen scoren op lezingen, cursussen, workshops en andere activiteiten.

Kinderen tot en met 17 jaar krijgen een gratis jeugdabonnement.

Hoe vraag je een gratis bibliotheekabonnement aan?
Dat kan bij de klantenservicebalie van alle bibliotheekvestigingen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) én je ZoetermeerPas.
Je kunt je bibliotheekabonnement verlengen zolang je recht hebt op de ZoetermeerPas. Heb je daar geen recht meer op? Geef dat dan aan; je kunt altijd overstappen naar een van de andere heel betaalbare abonnementen van de Bibliotheek.

Gratis diensten van de Bibliotheek
Met je ZoetermeerPas ontvang je een tegoed op je bibliotheekpas. Daarmee kun je betalen voor diensten van de Bibliotheek. Bijvoorbeeld voor internet, printen of kopiëren.

Korting op cursussen en activiteiten
Met je ZoetermeerPas krijg je heel veel korting op een cursus bij de Volksuniversiteit en een activiteit in het E-Lab. Geef vóór inschrijving aan dat je een ZoetermeerPas hebt.

Heb je (nog) geen ZoetermeerPas?
Wil je weten of je in aanmerking komt voor een ZoetermeerPas, of heb je hier andere vragen over? Meer informatie vind je op de website van Gemeente Zoetermeer. Hier kun je de pas ook online aanvragen.